zondag 24 april 2022

Wees zuinig op de privacy van je lezers

 

Wees zuinig op de privacy van je lezers





    Je lezers hebben recht op een superieure privacy en zullen dat ook zeker waarderen;

    Leg alles vast in een privacyverklaring op je website;

    Wees open over wie je bent. Ga nooit verstoppertje spelen.



Privacy is waardevol voor mensen


Willen mensen op je nieuwsbrief inschrijven, dan is het essentieel dat er geen enkele belemmering in de vorm van gebrek aan vertrouwen ontstaat. Er wordt veel geknoeid met e-mailadressen, dus het is logisch dat mensen zekerheid willen dat hun gegevens goed worden gebruikt. Vraag ook daarom niet direct teveel gegevens van de mensen. Waarom zou je? Het geeft alleen maar wantrouwen.

privacy van je lezers

Om geknoei tegen te gaan is het van belang, dat je een aantal regels naleeft. Als je alles zelf regelt qua opslag van je gegevens, zul je dat allemaal zelf op moeten zetten. Maar een goede e-mailprovider kan je dat wel uit handen nemen. Wel zul je een privacy verklaring krijgen. die je op je website moet zetten, waar het formulier staat om gegevens van je lezers te verzamelen.

Wat ook wel gedaan wordt, is dat deze verklaring door de autoresponder wordt opgestuurd.

Adviseer je klanten op dit gebied zo goed en eerlijk mogelijk. Geef aan waar ze allemaal op moeten letten. Wees zelf zo open en transparant mogelijk. Het kan nooit kwaad om desnoods nog wat verder te gaan, dan de wetgeving al voorschrijft.

Wees ook heel duidelijk wie er achter het bedrijf zit dat de nieuwsbrief verstuurt. Zorg dat er ergens meer informatie over jou en je bedrijf te vinden is. Zorg voor vertrouwen, ook hier weer door zoveel mogelijk openheid van zaken te geven.




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten